vineri, 20 martie 2020

CLIO SI GLOBALIZARE

      Raspundem nevoii voastre si lansam o tema nou: Globalizarea.
      Traim astazi, dramatic sau inconstient, un efect al globalizarii. Nu vrem sa fim gratulati cu proverbul Tara arde si Baba se piaptana, dar putem sa emitem cateva consideratii despre situatia actuala, in conditiile in care suntem, cu totii, consemnati la domiciliu. Tehnologia functioneaza, minte este agera si, astfel ne luam libertatea de a ne da cu parerea despre vremurile pe care le traim.
      Globalizarea este un fenomenn al lumii contemporane ce presupune stergerea, la figurat, a granitelor dintre state, oamenii, marfurile, ideile si bolile circula nestingherite. Ce ne facem?
      Va asteptam parerile, explicatiile pentru ceea ce se intampla si, evident, ce facem ca sa ne protejam si sa-i protejam pe cei din jurul nostru.
sursa:parohia Grinties-Mitropolia Moldovei si Bucovinei

https://www.edupedu.ro/mircea-miclea-fetele-singuratatii/#.XnhVSVvcU7U.gmail


Valer

 Spune o vorba veche: Ai grija ce iti doresti, ca ar putea sa se intample! Privim in jurul nostru si nu putem sa nu ne amintim.
 O clasa obisnuita, cu elevi obisnuiti si profesori obisnuiti. Nimic extraordinar! Viata curge linistit si oamenii isi vad de treburile lor. Profesorul intra in clasa si incepe lectia. In penultima banca un baietel firav, palid cu ochii mari negri, bate nervos cu degetele in banca, foindu-se intruna. 
- Ce s-a intamplat Mari? il intreaba profesorul.
- Nu inteleg! nu pot sa inteleg! De ce sa stau in banca? De ce? De ce sa invat? La ce imi folosesc formulele pe care le scrieti pe tabla? La ce imi trebuie tot ceea ce sunt obligat sa memorez? De ce atatea teme? curgeau intrebarile, stiind parca ca nu i se va da un raspuns satisfacator.
- Si ce ai dori sa faci? vine timid parca intrebarea profesorului.
- Sa stau acasa, sa ma joc pe calculator! 
- Mari, am vorbit de prea multe ori de pericolul pe care il reprezinta tehnologia pentru cei ce nu stiu sa o foloseasca si care sunt subjugati de ea.
- Nu, nu am vorbit suficient! Dumnevoastra ati vorbit. Sa stiti ca abilitatea de a ma descurca in viata se exerseaza mult mai bine in mediul online. Stiu ce trebuie sa fac cand sunt incoltit, daca e razboi. Invat sa fac banii tot in online si stiu ce se intampla si atunci cand dau faliment. Interactionez cu oameni de pe tot globul. Ce e rau in asta?
 Si iata ca dorinta a fost indeplinita. Mari sta acasa, la fel si colegii lui. Are tot timpul la dispozitie sa faca tot ce isi doreste, mai mult lectiile s-au mutat si ele in mediul online. 
  Sa fie fericit? Sau macar multumit? Va astept opiniile!