miercuri, 18 noiembrie 2020

CLIO SI ALTE MUZE

Scoala online

Dupa multa vreme lansam o noua provocare si, pentru ca vrem sa imbunatatim relatiile umane - in pandemie, va propunem ca tema de discutie scoala din mediul virtual. 
E o provocare pentru cei mai multi dintre noi; greu pentru cei mai putin familiarizati cu tehnologia, greu pentru cei ce nu au acces la internet si mai putin greu pentru cei ce petrec multe ore pe telefon .  
Ce ne dorim?
O abordare din perspectiva elevului a orelor din online, cum vad ei aceasta situatie si, mai important, cum vad ei imbunatatirea  invatarii.
Va asteptam cu materiale si comentarii!



sursa:Pinterest

Jurnal de pandemie

Așezata confortabil in scaunul de birou, cu căștile pe urechi, aștept să înceapă ora. E opt dimineața și sunt mulțumită că pot să mă trezesc cu cinci minute înainte să înceapă ora, mai mult, pot sa și mănânc in timp ce profesorul prezintă lecția. Închid microfonul, închid și camera și ascult, mâncând. Nu e bine? Nu am înțeles niciodată de ce nu avem voie să mâncăm în timpul orelor la școală?!?!? Acum nu mai cer voie! Asta sa fie libertate! Îmi vine in minte vocea mamei: E obrăznicie! Lipsa manierelor! De parcă ar mai tine cineva cont de bune maniere, azi! Nu e mai bine sa faci ceea ce simți? Eu cred că da, deși uneori îmi spun în gând că nu e chiar așa, că uneori mi-aș dori că oamenii să fie mai rezervați, mai puțin ei și să fie mai atenți la ceea ce se întâmplă în jurul lor. Un prim episod din jurnal!

vineri, 20 martie 2020

CLIO SI GLOBALIZARE

      Raspundem nevoii voastre si lansam o tema nou: Globalizarea.
      Traim astazi, dramatic sau inconstient, un efect al globalizarii. Nu vrem sa fim gratulati cu proverbul Tara arde si Baba se piaptana, dar putem sa emitem cateva consideratii despre situatia actuala, in conditiile in care suntem, cu totii, consemnati la domiciliu. Tehnologia functioneaza, minte este agera si, astfel ne luam libertatea de a ne da cu parerea despre vremurile pe care le traim.
      Globalizarea este un fenomenn al lumii contemporane ce presupune stergerea, la figurat, a granitelor dintre state, oamenii, marfurile, ideile si bolile circula nestingherite. Ce ne facem?
      Va asteptam parerile, explicatiile pentru ceea ce se intampla si, evident, ce facem ca sa ne protejam si sa-i protejam pe cei din jurul nostru.
sursa:parohia Grinties-Mitropolia Moldovei si Bucovinei

https://www.edupedu.ro/mircea-miclea-fetele-singuratatii/#.XnhVSVvcU7U.gmail


Valer

 Spune o vorba veche: Ai grija ce iti doresti, ca ar putea sa se intample! Privim in jurul nostru si nu putem sa nu ne amintim.
 O clasa obisnuita, cu elevi obisnuiti si profesori obisnuiti. Nimic extraordinar! Viata curge linistit si oamenii isi vad de treburile lor. Profesorul intra in clasa si incepe lectia. In penultima banca un baietel firav, palid cu ochii mari negri, bate nervos cu degetele in banca, foindu-se intruna. 
- Ce s-a intamplat Mari? il intreaba profesorul.
- Nu inteleg! nu pot sa inteleg! De ce sa stau in banca? De ce? De ce sa invat? La ce imi folosesc formulele pe care le scrieti pe tabla? La ce imi trebuie tot ceea ce sunt obligat sa memorez? De ce atatea teme? curgeau intrebarile, stiind parca ca nu i se va da un raspuns satisfacator.
- Si ce ai dori sa faci? vine timid parca intrebarea profesorului.
- Sa stau acasa, sa ma joc pe calculator! 
- Mari, am vorbit de prea multe ori de pericolul pe care il reprezinta tehnologia pentru cei ce nu stiu sa o foloseasca si care sunt subjugati de ea.
- Nu, nu am vorbit suficient! Dumnevoastra ati vorbit. Sa stiti ca abilitatea de a ma descurca in viata se exerseaza mult mai bine in mediul online. Stiu ce trebuie sa fac cand sunt incoltit, daca e razboi. Invat sa fac banii tot in online si stiu ce se intampla si atunci cand dau faliment. Interactionez cu oameni de pe tot globul. Ce e rau in asta?
 Si iata ca dorinta a fost indeplinita. Mari sta acasa, la fel si colegii lui. Are tot timpul la dispozitie sa faca tot ce isi doreste, mai mult lectiile s-au mutat si ele in mediul online. 
  Sa fie fericit? Sau macar multumit? Va astept opiniile!




miercuri, 12 februarie 2020

CLIO SI MUZICA

Imagini pentru muzica
sursa: Dacian Palladi
          Reluam o tema mai veche Clio si muzica pentru ce vrem sa aflam care sunt gusturile voastre in acest domeniu. Va asteptam opiniile despre solistii preferati, genurile muzicale la moda etc.  Dincolo de aceste aspecte am vrea o dezbatere pe tema muzica comerciala versus muzica adevarata si, aici ne referim la acele piese muzicale ce au trecut testul timpului. Puteti aborda tema si din perspectiva istorica, avand in vedere ca fiecare epoca, fiecare generatia isi pune amprenta si gusta anumite ritmuri.



Imagini pentru imagine concert
sursa: stockfresh


Miruna 

In prezent, muzica din Romania e stricata. Copiii nu mai cunosc muzica adevarata. Muzica din 2019-2020 a ajuns sa strice creativitatea copiilor care asculta 5GANG, Azteca, Lino Golden, Abi si multi altii care canta despre femei, bani, masini si cat de ''smecheri'' se cred. 
Cat despre alte tari, muzica s-a modernizat foarte mult, multi artisti au devenit faimosi intr-un timp foarte scurt. 
Acum aproximativ un an, am scris despre Billie Eilish ca fiind modelul meu in viata. Da, pai...lumea isi schimba deseori gusturile)))))) parerea mea este ca Billie Eilish are, intr-adevar, talent, dar nu are caracteristicile unui model in viata.
Inteleg ca astazi este Valentine's Day si ca, probabil, unii artisti scot piese despre dragoste, dar pe bune acum, nu in fiecare zi este Ziua Indragostitilor. Un mesaj catre multi artisti: Ajunge, nu tot ce se intampla in lumea asta are legatura cu iubirea. 
Vreau sa va povestesc una dintre caderile mele din cauza muzicii; iarna trecuta am avut o perioada in care ascultam muzica ''depresiva''. Stiu, si pe mine ma bufneste rasul))))))))Piesele pe care le ascultam imi dadeau o stare foarte proasta, ma simteam mereu trista si fara chef de viata. Recunosc, aveam si alte chestii, dar na, stiti si voi cum e intr-a 6-a))))))))) Intre timp, am reusit sa scap de ele, simtindu-ma mai bine ca oricand. Multii copii sau  adolescenti se confrunta cu asta si cunosc cazuri de genul.
In concluzie, artistii sunt impartiti in categorii, fiecare cu un anumit stil.Ii apreziez pe toti, mai mult sau mai putin, de aceea va las cateva piese pe care le consider un real succes...si da, unele despre iubire((((((:



http://www.ziare.com/constantin-brancusi/stiri-constantin-brancusi/irina-rimes-despre-opera-lui-brancusi-nu-sunt-vreun-doctor-docent-nu-sunt-avizata-in-arta-dar-imi-permit-sa-o-simt-1598347