CLIO SI FERICIREA
20 martie este Ziua Internationala a Fericirii!
|
Vincent Van Gogh, Ramuri de migdal inflorit |
Pentru ca nu ati raspuns provocarii trecute, ne grabim, la sugestia voastra, sa lansam o noua provocare: fericirea!!!
Va asteptam consideratiile despre fericire. Ce este fericirea? Este efemera sau poate fi tinuta captiva vreme indelungata? Cine se poate numi fericit? Fericirea vine din senin sau e nevoie de efort pentru a te bucura de ea? Etc. etc.....
Va lansam provocarea, avand in vedere si Fericirile din Noul Testament :
Fericiți cei săraci cu duhul, că a acelora este Împărăția Cerurilor.
Fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.Fericiți cei blânzi, că aceia vor moșteni pământul.Fericiți cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura.Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui.Fericiți cei curați cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu.Fericiți făcătorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, ca a lor este Împărăția Cerurilor.Fericiți veți fi voi când va vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea. Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră multă este în ceruri. (Matei 5:2-12; Cf. Luca 6:20-26)
Articol preluat din www.ziare.com
Care e tara europeana declarata pentru al doilea an consecutiv "cea mai fericita din lume" si ce loc ocupa Romania in top
Miercuri, 20 Martie 2019, ora 20:14
Foto: Arhiva Pixabay.com
Finlanda este, pentru al doilea an consecutiv, tara cea mai fericita din lume, potrivit unui raport al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), publicat miercuri, in timp ce Sudanul de Sud, prada razboiului, ocupa ultimul loc, informeaza AFP.
Tara celor 190.000 de lacuri, cunoscuta pentru padurile si saunele sale, devanseaza
Danemarca (pe locul doi), urmata de
Norvegia, Islanda, Olanda, Elvetia, Suedia sau Noua Zeelanda si Canada, potrivit clasamentului 2019 al "World Happiness Report".
Tarile din fruntea clasamentului indeplinesc ansamblul indicatorilor si
se distanteaza gratie stabilitatii din societatea lor - indicatorul de fericire schimbandu-se putin din 2005.
Romania se situeaza pe pozitia 48, in urcare fata de raportul publicat anul trecut in care ocupa locul 52.
Franta pierde un loc in raport cu anul 2019 si ocupa pozitia a 24-a, dupa Mexic si in fata Taiwanului. Belgia coboara doua locuri, pana pe 18.
Metodologia folosita a constat in chestionarea unui esantion de persoane din 156 de tari diferite care au raspuns la o serie de
intrebari privind perceptia asupra calitatii vietii lor pe o scara de la 0 la 10.
In ciuda problemelor legate de Brexit,
Regatul Unit a castigat patru locuri in clasamentul 2019 si si-a adjudecat locul 15.
In ceea ce priveste
Statele Unite, acestea au ajuns pe locul 19.
Sudanul de Sud ocupa ultimul loc. ONU a declarat recent ca 60% din populatie a fost amenintata de foamete atunci cand tara s-a aflat in razboi civil in timpul caruia 400.000 de persoane au fost ucise.
Yemen, Afganistan si Republica Centrafricana, de asemenea in razboi, figureaza in coada clasamentului.
Publicarea coincide cu
Ziua Mondiala a Fericirii, stabilita de ONU si celebrata pe 20 martie.
Autorii raportului indica faptul ca
fericirea in lume a avut un recul in ultimii ani, corelata cu o crestere a sentimentelor negative intre care "neliniste, tristete si furie, in special marcata in Asia si in Africa, si mai recent in alte parti ale Globului", potrivit raportului.
Studiul s-a axat si pe evolutia tarilor din clasament din 2005: cele mai importante 20 de cresteri, jumatate se gasesc in Europa Centrala si orientala, cinci sunt in Africa subsahariana si trei in America Latina.
Cinci principale scaderi din 2005 au fost inregistrate de Yemen, Indian, Siria, Botswana si Venezuela.
|
Ana Maria Edulescu, Copaci fericiti
Va recomandam si o cartea:
|
Miruna Micu
Generația Z
Inteleg ca in ziua te azi nu mai conteaza cum sau ce este pe afara!
Acum toate tehnologiile ne pot “absorbi” creierele. Acum Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat sau WhatsApp sunt principalele surse de informație la care copii au acces. Fel si fel de informații, știri, meme-uri amuzante si citate ajung in cutia craniană, de unde creierul le stochează.
Sa fiu sinceră, durata medie a orelor petrecute pe telefon este de 8 ore.
Este bine sa folosim tehnologia, deoarece asa putem comunica cu alte persoane, sa căutam anumite informații sau pentru relaxare. De-obicei, folosesc telefonul pentru relaxare si pentru a socializa. Pentru a cauta anumite lucuri neclare la teme sau doar de plictiseala! Recomand tehnologia tuturor, dar nici in exces!
Timpul trece, iar traditiile si obiceiurile se pierd, sunt uitate si șterse! Am uitat cum era cand ne jucam pe străzi, întorcându-ne acasa plini de praf, atunci cand se vorbea prin scrisori sau cand toata familia vorbea si se bucura!
Timpul trece, noi trecem, toate trec, iar noi pierdem timpul de pomana!
SPUNE-TI STOP TEHNOLOGIEI EXCESIVE!
|
sursa: inicio, nomopfobia |
Bianca crede ca fara iubire, nu exista fericire!
Iubirea, un termen ce nu poate fi descris in cuvinte.
Iubirea fata de familie, rude, prieteni si colegi, profesori.
Iubirea reprezinta cel mai puternic sentiment indiferent cui o oferim.
Iubirea face lumea mai buna! Atunci cand iubim totul devine mai usor.
Iubirea poate fi cateodata obsesiva. Cand iubim pe cineva trebuie sa-i respectam alegerile indiferent daca acestea ne vor aduce suferinta.
Iubirea e cel mai frumos sentiment, nimic nu se compara cu iubirea! 💔
Maya Dan
Pe chipul lui se citea bunatatea. Era de inaltime medie, cu parul alb, fata senina si ochii calzi. Viata, ah, viata nu ii oferise prea mult., dar nici nu isi dorise! Spre deosebire de multi dintre noi, nu visase niciodata la Alexandru cel Mare. Nu isi imaginase si nici nu ii trecuse prin cap ca el, doar el, ar putea sa schimbe lumea, ca numele lui ar putea intra in vreo carte de istorie, indifernt de capitol.
Nascut intr-un sat de campie, unde vara ochii se umplu de praful vanturat de vant, iar ameziile toropitoare iti paralizeaza orice actiune, iar iarna, Crivatul turbat ii obliga pe oameni sa se adoposteasca in camerele calduroase, ingropate in nameti, traise constant, pe o linie putin sinuasa.
Copilaria fusese una obisnuita. Se casatorise cu o fata pe care o respecta si, impreuna, au avut trei copii.
Zilele lui s-au scurs fara suisuri sau coborasuri spectaculoase. O line lina, cu usoare oscilatii. Totul fusese cu masura si primise totul cu o seninatate linistita.
Adevarata intelepciune este sa accepti ceea ce ti se intampla, fara sa scrasnesti din dinti si, fara sa exulti de bucurie.
Asta era toata intelepciunea lui, dupa o viata intrega!
Fericirea este aceasta!